NAVIGATION - SEARCH

ITIM - Introductie

Tips en Tricks bij het opzetten van je Microblog.

Ik heb zelf gekozen voor blogengine.net als software. Dat pakket moet je wel zelf onderbrengen maar je hebt volledige controle over de veiligheid van de bezoekers en je blog.

Verschillende soorten 'Social Media'.

Social Media is een makkelijke manier om te communiceren, bij elk social media kan je iedereen je "vriend" laten maken zolang deze ook bij hetzelfde platform is geregistreerd. Toch zijn er verschillende social media sites alleen deze zijn vaak regionaal en niet geschikt om internationale contacten te onderhouden (Website is een andere taal, servers staan aan de andere kant van de wereld etc...).

Twitter is in mijn ogen toch de meest afwijkende social media. Deze dienst laat je maximaal 160 tekens typen en hashtags gebruiken. Hashtags zijn in principe gewoon onderwerpen waar je berichtje over gaat. Het probleem aan twitter is dat het toch vaak gebruikt wordt om ingewikkelde verhalen te vertellen en de titel wordt zo gemaakt dat de lezer geprikkeld word om verder te lezen. Helaas is dat is het doel van Twitter niet en lezen de mensen vaak alleen die 160 tekens waardoor ze niets weten van het onderliggende onderwerp.

Uit eindelijk lijken alle social media sites op elkaar, ze willen zo veel mogelijk informatie van personen zodat ze een compleet profiel van jou kunnen schetsen en daardoor makkelijk vindbaar bent voor anderen. Wel is het zo dat de ene site zich richt op privé en de andere op zakelijke contacten.

Gedrags- en fatsoensnormen.

Mensen op het internet nemen minder vaak een blad voor de mond. Dat is ook niet zo gek, want de enige reden waarom je dat zou doen is om jezelf te beschermen tegen de reacties van andere mensen. Echter... op het internet kan je alle namen die je kan bedenken gebruiken je kan een man of vrouw worden zonder dat iemand daar erg in heeft. Het is simpel om jezelf voor te doen als iemand anders... Tenminste dat denken we.

Het is zo dat elke ISP (Internet Service Provider) dit zijn bedrijven als Ziggo, UPC, KPN maar ook Hi, Libertel en ga zo maar door verplicht is op te slaan welk adres je had op welk tijdstip. Sommige mensen denken nou en?

Maar de overheid mag via een rechter mits ze een goede reden hebben informatie van jou opvragen, dit gebeurd niet alleen bij deze bedrijven maar ook bij:
Microsoft ontving in 2012 totaal 859 verzoeken van Nederlandse opsporingsdiensten. Deze hadden betrekking op 1,438 gebruikers.
Google ontving in 2012 totaal +-300 verzoeken van Nederlandse opsporingsdiensten.

In tegenstelling tot Microsoft voldoet Google aan 76% van deze aanvragen in het laatste jaar. Microsoft is het gelukt om zijn gebruikers te beschermen en geen communicatie gegevens te verstrekken.

Wat dit betekend is dat je helemaal niet anoniem bent op internet, realiseer je dat. Zodra iemand genoeg geld heeft en er achter wil komen wie jij bent, of iemand heeft de juiste connecties ben je alles behalve anoniem op internet. In tegenstelling, ze kunnen precies je gedrag achterhalen. Waar je was, waar je van houd. En op die manier te manipuleren.

Al met al... Ik gebruik het internet om nuttige dingen achter te laten. Ik geef niet vaak mijn mening op het internet vrij behalve als er expliciet om gevraagd wordt.

Comments (2) -

Bogdan J. van der Tol
United States Bogdan J. van der Tol

fgsgfdgf

Reply

Copyright © 2007 - Bogdan van der Tol

Reply

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading